Behavioural Investing

Rate this item
(0 votes)

Oude dogma's binnen de kwantitatieve analyse worden onderuitgehaald en er zal worden aangetoond dat markten -maar vooral mensen-  non-lineaire beslissingen nemen en deze beslissingen in hoge mate laten afhangen van emotie en van de context waarbinnen het probleem ze wordt aangeboden.

Inhoud en details

 • Datum: 2016
 • Cursusduur: 2 dagen
 • Tijd:: 9:00 - 17:00
 • Locatie:: Amsterdam
 • Taal: Nederlands of Engels
 • PE punten: 14
 • Introductie: -
 • Content:

  Oude dogma's binnen de kwantitatieve analyse worden onderuitgehaald en er zal worden aangetoond dat markten -maar vooral mensen- non-lineaire beslissingen nemen en deze beslissingen in hoge mate laten afhangen van emotie en van de context waarbinnen het probleem ze wordt aangeboden. Beleggers dromen meer dan ze denken, kunnen in het algemeen slecht rekenen en zijn bovendien altijd over-optimistisch. Zelfs in tijden dat ze voor hun eigen gevoel pessimistisch zijn. In combinatie met het onvermogen van beleggers om risico goed in te schatten leidt dit tot een Chaos-structuur van financiële markten. Er zal in kaart worden gebracht hoe de financiële markten en hun gedrag zijn gestructureerd.

  Om te illustreren waar dat toe leidt nemen we de beleggers mee op reis door hun eigen hoofd en ontleden de processen waaraan ze ten prooi vallen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. De deelnemer zal geconfronteerd worden met zijn/haar emoties zoals: Hebzucht, Geloof, Hoop, Liefde, Euforie, Twijfel, Ongeloof, Angst, Paniek en Wanhoop. Er zal worden uitgelegd hoe stress bij deze processen als katalysator optreedt, maar vooral hoe stressfactoren gecontroleerd kunnen worden. Ten slotte leidt dit alles tot een praktisch handvat voor beleggers om hun gedrag te controleren en bij te sturen en daardoor een direct waarneembaar beter resultaat met hun beleggingen te behalen.

 • Learning objectives:

  Oude Dogma's
  Non-lineariteit in Timeframe, Risico, Context & Emotie
  Dynamiek van veranderende markten
  Optimalisatie
  De structuur van de markt
  De consequenties van Angst en Hebzucht
  De Rollercoaster van emotie
  Stress als katalysator
  Hoe leer ik denken in waarschijnlijkheden
  Een Business Philosophy - De Fouten - De Oorzaken - De Oplossingen & Regels
  Inzicht verkrijgen in de belangrijkste valkuilen van het denken van beleggers
  Inzicht verkrijgen in de oordeelsvorming en besluitvaardigheid van beleggers
  Verkrijgen van inzicht in en begrip van heuristieken
  Herkennen van illusies en drogredenen van beleggers
  Het kunnen ontwikkelen van een commercieel toepasbare strategie om gedrag van beleggers te kunnen beïnvloeden
  In staat zijn om op basis van verkregen inzichten van iedere individuele belegger
  Market Timing als instrument commercieel in te zetten
 • Who should attend: -
 • Lecturer: Bob is als directeur werkzaam geweest bij Baron & Filtenborg, een Nederlands Hedge Fund. Daarvoor heeft Bob enkele jaren als Vice President bij ABN AMRO leiding gegeven aan de afdeling ABN AMRO Trading. Zijn team verstrekte rechtstreeks vanuit de dealingroom beleggingsadvies aan actieve en ervaren particuliere beleggers met een bovengemiddeld risicoprofiel. Verder heeft Bob voor Effectenbank Stroeve (het tegenwoordige Theodoor Gilissen) de afdeling Market Timing opgezet en was hij verantwoordelijk voor de Technische Analyse portefeuilles binnen de bank. Daarvoor was hij directeur van AFS Trading, een effectenbedrijf welke als toegelaten instelling op Euronext en Eurex opereert, en maakte hij sinds 1998 deel uit van het management team van de AFS Groep. In de tien jaren daaraan voorafgaand heeft hij achtereenvolgens voor de Rabobank-organisatie en voor de ABN AMRO Bank de Technische Analyse afdelingen opgezet. Bob is als docent jarenlang verbonden geweest aan de opleiding tot Senior Beleggingsadviseur voor Kluwer Opleidingen en hij heeft als specialist op het vakgebied van Behavioral Finance en Intermarket Technical Analysis vele cursussen en trainingen verzorgd voor verschillende gerenommeerde opleidingsinstituten.
 • Aanbieder: Investment Academy ism Total Solutions
 • Aanmelden: Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of check de eerstvolgende datum in onze planner en registreer direct.
Last modified on Wednesday, 11 November 2015 11:14