Intermediate Investment Management

Intermediate Investment Management

Naast toegenomen behoefte van cliënten aan transparantie op het gebied van risicobeheer, stelt ook de Wetgever in toenemende mate strengere eisen aan de vastlegging van doelrendement eisen en risicoprofielen. Naast de toelichting op de keuze van de beleggingsstrategie in verhouding tot doelrendement en risicoprofiel, wordt ook het beheer en de controle op de grenswaarden van rendement en risico steeds belangrijker.
 
 

Inhoud en details

 • Datum:2016
 • Cursusduur:1 dag
 • Tijd::9:00 - 17:00
 • Locatie::Amsterdam
 • Taal:Nederlands of Engels
 • PE punten:14
 • Introductie:Naast toegenomen behoefte van cliënten aan transparantie op het gebied van risicobeheer, stelt ook de Wetgever in toenemende mate strengere eisen aan de vastlegging van doelrendement eisen en risicoprofielen. Naast de toelichting op de keuze van de beleggingsstrategie in verhouding tot doelrendement en risicoprofiel, wordt ook het beheer en de controle op de grenswaarden van rendement en risico steeds belangrijker. Door een beter begrip van moderne vermogensbeheer-instrumenten wordt de cursist in staat gesteld om doelrendement en risico op portefeuilleniveau optimaal af te stemmen de wensen van cliënten en om het beleggingsrisico en -resultaat in iedere individuele portefeuille op gestructureerde en modelmatige wijze te beheren. In deze intermediate training wordt de cursist opnieuw een uitbreiding van zijn gereedschapskist aangereikt om op adequate wijze invulling te geven aan goed portefeuillebeheer. Naast een aantal praktische handvaten leert de cursist de strategische en tactische invulling van modern portefeuille beheer, leert de cursist het risico van beleggingsportefeuilles vast te stellen en op basis van optimaal risicobeheer sturing in portefeuilles aan te brengen. Er wordt dieper ingegaan op allerhande moderne producten om de keuze per beleggingscategorie in te vullen. De cursist leert de voor- en nadelen hiervan van en ervaart hoe en wanneer deze in het vermogensbeheer van private banking cliënten ingezet kunnen worden.

 • Content:De Asset Allocatie en aard van de producten Geografische – en sectorspreiding in relatie tot rendement Marktkapitalisatie en volume-gewogen beleggingen Alternative Investments & Structured Products Selectie van Hedge Fund Managers & Fund of Funds Private Equity & Informal Investors Vermogensregie & rebalancing Relatie tussen activiteitsprofiel en beleggershorizon Performance & performance meting Moderne rente management instrumenten in portefeuilles Opties & futures als alternatief Valutarisico’s Behavioural Finance – Biases in de praktijk Wet- en regelgeving & Toezicht

 • Learning objectives:Beter begrip van de koppeling tussen risico/rendement en het effect op risicobeheer Het kunnen inrichten van risico-neutrale portefeuilles Het kunnen selecteren van fonds-aanbieders op basis van objectieve criteria Begrip van verschillende investeringsmodellen Verder uitbouwen van vaardigheden om optimale vermogensregie te voeren over beleggingsportefeuilles door aanpassing Asset Mix en Rebalancing Beter begrip van prestatieberekening gecorrigeerd voor risico Beter begrip van moderne hedging instrumenten, zoals opties, futures, CfD’s en swaptions binnen gedifferentieerde beleggingsportefeuilles Kunnen inschatten en beheren van valutarisico’s Beter begrip van emoties en vooroordelen die beleggersgedrag beïnvloeden Beter begrip van wet- en regelgeving

 • Who should attend:Beter begrip van de koppeling tussen risico/rendement en het effect op risicobeheer Het kunnen inrichten van risico-neutrale portefeuilles Het kunnen selecteren van fonds-aanbieders op basis van objectieve criteria Begrip van verschillende investeringsmodellen Verder uitbouwen van vaardigheden om optimale vermogensregie te voeren over beleggingsportefeuilles door aanpassing Asset Mix en Rebalancing Beter begrip van prestatieberekening gecorrigeerd voor risico Beter begrip van moderne hedging instrumenten, zoals opties, futures, CfD’s en swaptions binnen gedifferentieerde beleggingsportefeuilles Kunnen inschatten en beheren van valutarisico’s Beter begrip van emoties en vooroordelen die beleggersgedrag beïnvloeden Beter begrip van wet- en regelgeving

 • Lecturer:Bob is Senior Partner van Research Unlimited en Beta Research, twee zelfstandige Investment Research Boutiques. Hij werkte bij een Nederlands Hedge Fund en heeft leiding gegeven aan de afdeling Trading bij ABN AMRO. Voor de Rabobank en ABN AMRO Bank heeft hij als specialist Technische Analyse afdelingen opgezet en de grootste Corporate Clients bediend. Bob verzorgt trainingen als Behavioral Finance, Intermarket Technical Analysis, Alternative Investments, Derivatives Trading, Treasury Management, Asset Management, Risk Management & Compliance voor financiële dienstverleners en universiteiten als de UVA en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bob is geaccrediteerd en ingeschreven als Docent in het Centraal Register Kort BeroepsonderwijS (CRKBO)

 • Aanbieder:Investment Academy

 • Aanmelden:Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of check de eerstvolgende datum in onze planner en registreer direct.

Keep me up to date..

Investment Academy

Investment Academy office - Daalwijkdreef 47 1103 AD Amsterdam

Investment Academy

Daalwijkdreef 47 1103 AD Amsterdam
Investment Academy

Investment Academy

Amsterdam (NL) +31 20 80 80 218
Investment Academy Reception

Investment Academy

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Address

De Nieuwe Erven 3
5431 NV CUIJK
The Netherlands

Phonenumbers

Amsterdam (NL)  +31 20 80 80 218
London       (UK)  +44 20 3129 6633
New York    (USA)  +1 646 556 8246

Our support team is available to answer any questions you may have by telephone from Monday to Friday, between 09:00 and 17:00 CET. 

If, however, your questions can not wait until our opening hours, you can still call us 24/7 on the numbers above. You will then be transferred directly to one of our Program Managers.

If you send us anThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., we will try to answer you the same day, but in any case we will respond within the next working day.